Ο σύλλογος

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί» ιδρύθηκε στις 25/4/2013, με αριθμό Πρωτοδικείου 50270. Οι σκοποί της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που είναι ορφανά ή είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών ή προέρχονται από οικογένειες που δυσλειτουργούν.

Ο στόχος είναι η παροχή βοήθειας στις οικογένειες των άνω ατόμων, τόσο σε υλικό και τεχνικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Επίσης η ενημέρωση του κοινού και των εθελοντών σε θέματα που έχουν σχέση με τη βία, την κακοποίηση, το σχολικό αποκλεισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις συνέπειές τους. Καθώς επίσης και η διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού με συναφείς εκδηλώσεις και δράσεις, και η παρουσίαση των ιδεών και των πεπραγμένων του συλλόγου.

1) Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στηρίζοντας πάντοτε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα οικονομικής, κοινωνικής και ψυχολογικής φύσεως, προσέφερε δωροεπιταγές αξίας 120,00 ευρώ σε τρεις οικογένειες ανήλικων παιδιών.

2) Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στοχεύοντας εξ αρχής στην υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, προσέφερε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης στην οικογένεια ενός καρκινοπαθή κυρίου, ο οποίος χρήζει μιας συγκεκριμένης διατροφής με σκοπό την καλυτέρευση της υγείας του.

3) Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στα πλαίσια υποστήριξης οικογενειών, φορέων και ιδρυμάτων, ήρθε σε επικοινωνία με το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και το 2ο Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, άνθρωποι των οποίων μας εξέφρασαν την ανάγκη υποστήριξής τους. Κατόπιν ο Σύλλογός μας προέβη αρχικά στη χορηγία παραμυθιών και ρούχων για τη διάθεσή τους στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου.

4) Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Κοινωνικό Ιατρείο Ο.Λ.Θ. το οποίο λειτουργεί στο λιμάνι, προσέφερε ένα φορητό μηχάνημα ηλεκτροκαρδιογράφου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς του κοινωνικού ιατρείου, οι οποίοι είναι κατα κόρον παιδιά.

5) Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στα πλαίσια στήριξης οικογενειών, τόσο οικονομικά, όσο και σε θέματα υγείας, δώρισε το ποσό των 1.000,00 ευρώ σε μία πολυμελή οικογένεια για την κάλυψη των βασικών της αναγκών.

6) Σε μία κίνηση συμπαράστασης στις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τεταρτοετείς προπτυχιακοί, αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος μαθηματικών του Α.Π.Θ., λαμβάνουν την πρωτοβουλία να παραδώσουν δωρεάν μαθήματα μαθηματικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κάποιο/κάποια από τα παρακάτω τμήματα, σύμφωνα με την τάξη και την κατεύθυνση την οποία φοιτούν:

  1. Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου 5κ. Μαθηματικά θετικής
  2. Μαθηματικά Β’ Γυμνασίου τεχνολογικής κατεύθυνσης Β’ Λυκείου
  3. Μαθηματικά Γ’ Γυμνασίου *6 Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής
  4. Άλγεβρα και στοιχεία πιθανοτήτων (Γ’ Λυκείου) (Α’ Λυκείου) *6κ. Μαθηματικά θετικής
  5. Άλγεβρα Β’ Λυκείου τεχνολογικής κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασπίδα για το παιδί», στην προσπάθειά της να στηρίξει ολοένα και περισσότερες οικογένειες, προσφέρει όλα τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση παιδικών παραμυθιών στην αγορά τροφίμων και στην κάλυψη βασικών αναγκών των υποστηριζόμενων οικογενειών.

Οι οικονομικοί πόροι της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ασπίδα για το παιδί» προέρχονται αποκλειστικά από τις πωλήσεις των προϊόντων της (παραμύθια, κάρτες, DVD κ.α.) Δεν επιδοτείται, ούτε έχει επιδοτηθεί, από κάποιο ευρωπαϊκό ή κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.